Željko Šundov je principal v Amrop Adria in pokriva trg Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. Amrop Adrii se je kot principal pridružil leta 2014, z glavno nalogo, da razvija nove posle, hkrati pa širi odnose s strankami in svetovalno ekipo v regiji.

 

Preden se je pridružil ekipi Amrop Adrie in prevzemanju odgovornosti za hrvaški trg, je deloval kot član uprave v velikem aluminijskem podjetju. Njegova kariera se je sicer začela v turizmu, nato pa se je preko 12 let soočal z mednarodnim poslovnim svetovanjem in mediji. V zadnjih 15. letih je delal je v več panogah, na različnih vodstvenih položajih v financah, prodaji, trženju in upravljanju s človeškimi viri.

 

Željko ima obsežno mrežo med hrvaškimi top odločevalci in vplivneži. Osredotočen je na naslednje panoge: FMCG, telekomunikacije, finančne storitve, mediji, turizem, industrija in IT.

 

Diplomiral je na Univerzi v Zagrebu, na Ekonomski fakulteti, in dokončal program »Top Executive Program« na IFC v Stockholmu in se udeležil mnogih drugih izobraževalnih programov v času svojega svetovalnega delovanja v švedskem podjetju Mercuri International.

 

Med drugim je Željko aktiven član Nordijske gospodarske zbornice in CID-a (Hrvaška zbornica certificiranih članov uprav in nadzornih svetov).